CompTIA Mobility+ 


 

Moderno poslovanje i savremeni trendovi u informacionim tehnologijama kao što su Bring Your Own Device, Device Proliferation i Borderless Network zahtevaju od zaposlenog da u svakom trenutku i sa svakog mesta može obavljati svoje radne obaveze. Najnovije tehnologije i uređaji kao što su laptop računari, tableti i smart mobilni telefoni daju takve mogućnosti ali uvode i ceo novi spektar potencijalnih administrativnih i bezbednosnih problema. Zbog toga kompanije danas moraju da zaposle nove tehničke stručnjake koji će se baviti ovom oblašću ili da doobuče postojeće. Prema istraživanju koje je sproveo InfoWorld eksperti za mobilne tehnologije su na četvrtom mestu liste Hot IT Jobs za 2014. godinu.

CompTIA Mobility+ edukacija obuhvata znanja i veštine potrebne za menadžment i administraciju mobilnih uređaja, kao i za dijagnostikovanje, rešavanje i otklanjanje problema kod njih. Takođe su CompTIA Mobility+ stručnjaci obučeni da dizajniraju, implementiraju i održavaju potrebno mrežno okruženje za mobilni pristup sa posebnim akcentom na bezbednost.

CompTIA Mobility+ sertifikat pokriva poslovne uloge Mobility Engineer, Network Administrator, Mobility Architect i Security Administrator.

 

Da biste stekli CompTIA Mobility+ sertifikat potrebno je da položite MB0-001 ispit koji pokriva pet oblasti izraženih u procentualnom udelu:

Oblast

Procentualni udeo celokupnog ispita

Over-the-Air Technologies

13%

Network Infrastructure

15%

Mobile Device Management

28%

Security

20%

Troubleshooting

24%


 

Maksimalan broj pitanja: 100
Tipovi pitanja: višestruki izbor
Trajanje: 90 minuta
Prolaznost: 720 na skali od 100 do 900
Preporučeno iskustvo: CompTIA Network+ i osamnaest meseci iskustva u radu sa mrežama sa fokusom na mobilnost

 

IQ Education Center je Pearson VUE Authorized Test Center i Pearson VUE Authorized Mobile Test Center, tako da se ispit CompTIA Mobility+ za sticanje istoimenog sertifikata može polagati u našim prostorijama ili na lokaciji klijenta.

Ukupan fond časova (sa praktičnim radom) je 60 (šezdeset) školskih časova.

 
Za detalje pogledati na URL adresi:

https://certification.comptia.org/getCertified/certifications/mobilityplus.aspx